De nieuwe tocht

Na vorig jaar niet te kunnen lopen en nu bijna twee jaar bezig met fysio en onderzoeken wegens rug en been klachten ben ik dit jaar toch echt niet meer van plan om nog een jaar thuis te blijven. Met goedkeuring van de fysiotherapie ga ik 26 mei  samen met Gerda proberen te lopen van Leon naar Santiago de Compostela. Ondertussen heb ik dik 600 kilometer aan training in mijn benen zitten maar de grote vraag is wat mijn rug en benen zullen doen met hoge heuvels. 

Dit jaar draag ik de bagage zelf en tevens door omstandigheden de bagage van Gerda erbij. Dat betekend dat ik de verslagen op de telefoon zal bijhouden. Ik hoop dat dat hier zoveel mogelijk gaat lukken. Anders sla ik ze op en zal ze later neerzetten. Dit jaar loop ik niet voor de verwenzorg al blijft het rekening nummer actueel. De afgelopen twee jaar hebben onze bewoners enorm veel plezier beleefd aan diverse activiteiten. Helaas begint de bodem van het verwenzorg potje weer in zicht te raken. Darom is een gift hoe klein ook altijd weer van harte welkom. De zorg is de afgelopen jaren alleen maar basaler geworden en er echt niet altijd beter op. Verwenzorg is dus steeds meer een grote noodzaak voor onze bewoners op weg naar een stukje herstel. Mijn dank is dan ook groot dat ik dit nog steeds mag en kan doen. 

Waarom wanneer en hoe

De vraag kwam om een stukje meer duidelijkheid te geven kort samengevat zodat het gelijk duidelijk is wat wij willen wanneer en hoe voor mensen die mee lezen en mee willen helpen.

thnx voor de tip dat helpt mij weer verder in het helpen leren een site goed op te zetten!!

Op 20 mei vertrekken Gerda en ik naar Porto. Van daaruit gaan wij lopen naar Santiago de Compastela. Een tocht van 240 km die wij in twee weken moeten lopen. Wij lopen voor de verwenzorg zodat onze chronisch psychiatrisch zieken ook eens wat extra's kunnen doen. In het land van bezuinigingen tegenwoordig wordt het steeds moeilijker om iets voor deze mensen te doen. Wat de SP ook al zei de zorg hoort goed te zijn en daarbij hoort er ruimte te zijn voor ook goede dingen. Dat zou normaal moeten zijn helaas is dat steeds vaker een uitzondering.  Met onze wandeling hopen wij sponsoren te vinden die een bedragje willen sponsoren voor dit goede doel. Wij vragen echt geen grote bedragen elke euro is er 1. 

Daarom onze oproep en deze site met twee vragen. Wil iedereen die de verwenzorg een warm hart toedraagt en deze site volgt de link ook weer delen naar jullie netwerk? Zo bereikt hij des te meer mensen.

En als u een klein bedragje voor onze bewoners over heeft zou dat heel veel helpen en krijgen onze bewoners weer even een moment om van te genieten. 

U kunt storten op het rekening nr.wat ook al onder financien staat NL43 INGB 0000 181800 tnv ZonMw Den Haag o.v.v. Verwenzorg Parnassia/19030.

Onze dank is groot.

Groetjes Gerda en Caroline

 

Gerda Wesdorp en Caroline Kreuning lopen van Porto naar Santiago voor de verwenzorg

Van Porto naar Santiago

Introductie leuk filmpje

http://www.turgalicia.es/introducion-camino-de-santiago?langId=en_US&utm_source=facebook&utm_medium=newsfeed&utm_campaign=holandes